Creatine Monohydrate

Proteinfabrikken - Kreatin Monohydrat

Hva er Kreatin Monohydrat?

Kreatin monohydrat er et naturlig stoff som består av forskjellige aminosyrer.
Kroppen inneholder små doser kreatin fra før men kan ikke selv produsere kreatin. Det tilføres vanligvis kroppen gjennom kosten, via for eksempel kjøtt og fisk som naturlig inneholder kreatin i små mengder.

Hvor mye kreatin per dag?

I oppladningsfasen er anbefalt kreatin dosering 20g daglig i 5-7 dager for å fylle kreatinlagrene så raskt som mulig.
Etter oppladingsfasen anbefales det å ta 5g kreatin om dagen for å opprettholde fulle kreatinlagre.

Oppladningsfasen er ikke nødvendig, men da vil det ta 3-4 uker med daglig kreatin dosering på 5g for å fylle kreatinlagrene.  

Når er det best å ta kreatin?

Det er optimalt å ta kreatin etter trening, men i praksis så har det veldig lite å si når inntaket er, så lenge det skjer. 

Creatine Monohydrate

 

Tilskudd av  kreatin øker dine naturlige kreatinlagre med inntil 40%, og kan gi deg en kraftig forbedret ytelse i forbindelse med styrketrening og utholdenhetsaktiviteter. Kreatin kan også gi kognitive fordeler og kan føre til estetiske endringer.

Drikk mer vann enn normalt i perioder med kreatinbruk. Hardere trening vil som en effekt av økt kreatin inntak føre til at kroppen skiller ut mer bistoffer. Ved å drikke rikelig med vann hjelper du kroppen med å kvitte seg med disse bistoffene. 1 liter vann ekstra pr. dag er anbefalt. Totalt 3 – 5 liter væske anbefales.

Kreatin Bivirkninger

Kreatin bidrar til at vann trekker seg inn i kroppens musklatur som fører til at de blir større. Det er vanlig å gå opp 2-5kg i muskelvekt den første måneden ettersom kroppen trekker til seg så mye vann. 
Ved oppstart kan noen oppleve å føle seg oppblåst, kvalme, hodepine og/eller diarè. Mange av disse symptomene kan også komme av dehydrering og det kan hjelpe å drikke mer vann. ¨

Er det farlig å ta kreatin?

Kreatin er ikke farlig for friske mennesker og har i liten grad dokumenterte bivirkninger. Noen opplever hodepine, kvalme og diarè, men dette kan være bivirkninger av dehydrering. Dersom du tar mer enn 20g kreatin daglig vil du oppleve mer av bivirkningene og kroppen vil heller ikke ta opp overskuddet av kreatin. Så det anbefales ikke å overgå 20g på en dag. 

Skroll til toppen